« Sluit menu

Integrale psychiatrie

Cirya GGZ is een gespecialiseerde ggz instelling waar reguliere, maar ook complementaire zorg wordt geboden aan cliënten met complexe psychiatrische problemen. Zowel de reguliere als de complementaire behandeling delen een zogenaamd biomedisch verklaringsmodel. Reguliere zorg is veelvuldig onderzocht en in behandelrichtlijnen beschreven. Naar complementaire zorg is minder onderzoek gedaan waar het veiligheid en effectiviteit betreft. Hierdoor is deze vorm over het algemeen minder geaccepteerd en dus ook minder gebruikt in de gezondheidszorg. Cirya werkt volgens het principe van evidence based medicine (geneeskunde op basis van wetenschappelijk bewijs). Het best beschikbare bewijs wordt gecombineerd met de wensen en verwachtingen van de cliënt en de expertise van het team van behandelaren om een geschikte behandeling te kiezen. De complementaire behandelingen die door Cirya worden aangeboden zijn onderzocht en berusten op wetenschappelijke evidentie. De inzet van complementaire behandelingen is geregeld in een protocol complementaire - en alternatieve geneeswijzen. 

In een aantal situaties kan een complementaire behandeling niet uit uw reguliere zorgverzekering worden vergoed, neem hierover contact met ons op. U kunt dan informatie opvragen of uw behandeling uit uw aanvullende verzekering wordt vergoed waar het de complementaire delen betreft, ofwel uw behandeling wordt niet door de verzekeraar vergoed.

Soms kan Cirya u ook verwijzen naar geregistreerde behandelaars die in samenwerking met Cirya GGZ een complementaire behandeling vorm kunnen geven. 

Wilt u meer informatie over welke complementaire behandelingen bij Cirya mogelijk zijn, kunt u contact opnemen met het secretariaat op 078 - 616 0 321, een terugbelverzoek achterlaten of een e-mail sturen naar info@cirya.nl.

Voor het achterlaten van een terugbelverzoek klikt u hier.

Wetenschappelijk onderzoek

Cirya heeft in samenwerking met enkele andere instellingen en het Louis Bolk instituut in Driebergen het voornemen om in 2017 te starten met een proeftuin onderzoek complementaire behandelingen in de GGZ. Voor de beschrijving van dit onderzoek klikt u hier.  

Kwaliteitsstatuut  -   Professioneel statuut  -   Privacyverklaring  -    -  No show

Webdevelopment door de Haan online marketing